facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagram
Kalkan Gezilecek Yerler Nelerdir? Kalkan Nerede, Nasıl Gidilir? Kalkan'ın En Meşhur PlajlarıKalkan Gezilecek Yerler Nelerdir? Kalkan Nerede, Nasıl Gidilir? Kalkan'ın En Meşhur Plajları15.08.2021 12:55:00

Kalkan Gezilecek Yerler Nelerdir?

Kalkan Antik kentleri gezilip görülmesi gereken tarihi yerlerdir. Xanthos Antik Kenti, Likya medeniyetinden izler taşımaktadır. Burası 1988 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesine girmiştir. Burada pek çok tarihi mezar ve tarihi yapılar bulunmaktadır. Xanthos lahitleri yaklaşık M.Ö. 7. yüzyıl dolaylarında yapılmıştır.

Letoon Antik Kenti içerisinde Yunan mitolojisinde adı geçen pek çok tanrı ve tanrıçanın tapınakları ve manastırları bulunmaktadır. Burası Xanthos Antik Kentine oldukça yakın bir konumdadır. Bu nedenle iki antik kent aynı gün içerisinde kolaylıkla gezilebilmektedir. Bu iki antik kente girişlerinde ücret alınmaktadır.

Patara Antik Kenti, Likya'nın başkenti olması ile bilinmektedir. Bunun yanında Aziz Nikola yani namı diğer Noel Babanın da burada yaşadığı bilinmektedir. Patara Plajı dünyanın en ünlü plajları arasında yer almaktadır. Bunun nedeni burada bulunan kum tepeleri ile Caretta Caretta kaplumbağalarıdır.  Müze kartı olan kişiler buraya ücretsiz bir şekilde girebilmektedir.

Kalkan'da gezilip görülecek pek çok mağara bulunmaktadır. Mavi mağara bazı zamanlarda fokları ağırlamaktadır. Buraya ulaşım yalnızca Kalkan'dan kalkan tekneler ile yapılabilmektedir. Mağaranın jeolojik yapısı nedeni ile buraya vuran güneş ışınları Mavi mağaranın güzelliklerini ortaya çıkarmaktadır.

Güvercinlik Deniz Mağarası, ismi burada bulunan güvercinlerden gelmektedir. Bu mağaraya sadece yüzerek ulaşmak mümkündür. Macerayı seven ve deniz mağarası ilgisini çeken kişiler burayı ziyaret edebilirler.

İnbaş mağarasına da Kalkan'dan kalkan tekneler ile ulaşım sağlanmaktadır. Gezilip görülmesi gereken muhteşem doğal güzelliklerden bir tanesidir.

Kalkan Nerede, Nasıl Gidilir ?

Kalkan, Antalya ilinin Kaş ilçesi sınırları içinde bulunan bir tatil beldesidir. Kalkan, Antalya'nın batı bölgesinde yer alır. Buranın hemen karşısında ise bir Yunanistan adası olan Meis Adası bulunmaktadır. Kalkan; Fethiye ile Antalya arasında bulunur.

Kalkan'ın, Kaş'a olan uzaklığı yaklaşık 27 km'dir, Fethiye'ye uzaklığı yaklaşık 80 km'dir, Muğla'ya uzaklığı yaklaşık 190 km'dir, Antalya'ya uzaklığı ise yaklaşık 210 km'dir. Kalkan'ın Meis adasından gelen tüccarların kurduğu düşünülmektedir. Ancak buraya uzunca bir süresi ulaşım nedeni ile gidilmemiştir. Bu nedenle de bölge doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır.

Kalkan'a pek çok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Buraya toplu taşıma, taksi, özel araç ya da havaalanı transfer yolu ile gidilebilmektedir. Kaş'tan kalkan minibüs ve otobüsler ile de tatil beldesine gidilebilmektedir.

Özel aracı ile gelecek olanlar için İstanbul'dan yaklaşık 840 km uzaklıktadır. 9.5 saat sürer. Ankara'ya yaklaşık 660 km uzaklıktadır. 8 saat sürmektedir. İzmir'e yaklaşık 410 km uzaklıktadır.

Kalkan'da Akdeniz iklimi hakimdir. Bu nedenle de her mevsim ziyaret edilmeye uygun bir beldedir. Kışları daha çok ılık ve yağışlı geçer. Yazları ise oldukça sıcak olmaktadır. Deniz, kum ve güneşten faydalanmak isteyenlerin yazın tercih etmesi gerekmektedir. Daha ılık ve serin bir tatil isteyenler ise kış aylarında beldeyi ziyaret edebilirler.

Kalkan'ın En Meşhur Plajları Hangileridir?

Kaputaş Plajı; dünyaca ünlü plajlardan biridir. Burada plaja ulaşmanızı sağlayan oldukça uzun merdivenler bulunmaktadır. Denizi oldukça güzeldir. Mavinin her tonunu görebilirsiniz. Plaja girmek ücretsiz olsa da şezlong ve şemsiyeler için belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Patara Plajı, Patara Antik Kentine yakın bir yerde bulunmaktadır. Burası Caretta Carettalar ile ve kum tepeleri ile ünlüdür. Patara Plajı ayrıca Yeşilçam'da pek çok filme ev sahipliği yapmıştır.

Fırnaz Koyu; Yeşilköy'e oldukça yakındır. Mavinin en güzel tonlarını buradaki denizde bulabilirsiniz. Fırnaz Koyuna tekneler ile ya da turla gelme şansınız vardır. Burada çamur banyosu seçenekleri de bulunmaktadır.

Kalkan Halk Plajı; çakıllı bir plajdır fazla kum bulunmaz. Buraya ücretsiz bir şekilde girebilirsiniz. Kitabınızı okuyup, serin sulara girebileceğiniz güzel bir yerdir.

Kalkan'ın deniz kenarında yer alan restoranlarında birbirinden farklı deniz mahsullerini yiyebilirsiniz. Bunun yanında birbirinden güzel ve daha önce hiç tatmadığınız mezeleri de burada bulabilirsiniz.

Yorumlar
  • Henüz Hiç Yorum Yapılmamış..
Yorum Yap
Adınız Soyadınız
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Giriniz
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER