facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagram
Muhafazakar Villa Nedir? Ne değildir!Muhafazakar Villa Nedir? Ne değildir!30.03.2021 11:25:00

Muhafazakar VillaNedir ? Ne değildir.

Kalkan 'ın  denize meşhur Toros Dağları muhteşem Akdeniz Manzarasına karşı büyük oteller  yapımına  izin vermez. Geçmiş dönem medeniyet izlerinde  yine tekil yerleşimleri  ve birbiribib manzarasını kesmeyen yapılaşmasıyla dikkat çeker.Kalkan 'da ilk yerleşimler M.Ö. 200 yılına  dayanır. Ancak antik çağa  ait (M.Ö 3000) izlerede  birçok yerde rastlanır. Kalkan, Kaş , Meis (Göz), Patara dörtlüsü "ilyada odessa" adlı en önemli antik eserdede adlarından bahsettirir. Kalkan 'a hep yukarıdan bakan  Muhafazakar Villa Tatili 'nin gözdesi İslamlar gerek bu antik eserde gerekse bir çok tarihsel olaya  antik ismi Bodamya ile ev sahipliği yapar.

İslamlar köyü Villa Tatili'nin lokomotifliği ünvanına şans eseri ulaşmamıştır. Ormanlık alanları , gözlerden uzaklığı, havası , doğası , kuşları ve Patara  Kralına kız verdirten meşhur suları ile sonunda; Modern , Otantik , Ahşap her tipte  eser  sayılacak Villalara  ev sahipliği yapmaya  başlamıştır.

Ağaçlar , Üzüm bağları , arazi eğimleri  neredeyse  tüm villaları korunaklı ,gözden uzak hale  getirmiştir.  Önceleri Muhafazakar kesimin ilgilisini çeken bu villalar , daha sonra  ingiliz misafirlerinde  dikkatini çekmiş , kalıcı yerleşecek kadar bir çok yabancıya  ev sahipliğine başlamıştır.

Bir Villa Muhafazakar Villa kategorisine nasıl oturur?
Sektörün en büyük ve köklü Acentası Villabooks 'a göre;
Muhafazakar Villa , Misafirinin gizlilik ve güven içinde tatilini yapmasını sağlayan , özel havuza  sahip  ve bu havuz dışarıdan görünmeyen, tüm konaklama ihtiyaçlarının kombine karşılandığı , konfor ve lüks olarak diğer  kategorilerden eksiği olmayan  villalardır. Muhafazakar villaları birbirinden ayırt eden ve fiyata etkisi olan en önemli özellik ise; Havuz  çevresindeki koruyucu  yapı ve sistemlere  rağmen , deniz manzarası  başta olmak üzere , etkin manzarada kesinti oluşturmayan villalar , villabooks kategorilerinde APlus muhafazakar villa olarak  tanımlanmıştır.

Muhafazakar villaların dış kısmı doğal ağaç, duvar , perde veya yapı elemanları gibi tasarımlar ile dışarıdan görünmez hale getirilir. Muhafazakar yaşamı benimsemiş aile ve çiftler havuz keyfini rahatça çıkarabilir.

Sektör lideri Villabooks  muhafazakar çift ve aileler ile gizliliğe önem veren yerli ve yabancı misafirleri için yüzlerce muhafazakar villa seçeneğini www.villabooks.com kurumsal sayfasından misafirlerine sunmaktadır.  Hepsi özel havuzlu olan bu villardan, misafir sayısına uygun yüzlerce opsiyon derlenip misafirlere  özel olarak sunulmakla beraber , satış danışmanları misafirin ilgi ve isteklerini dikkatlice ele alarak ,unutulmaz tatil için gerekeni yapmaktadır . Yüzlerce  mutlu misafire  ev sahipliği yapan Villabooks Acentası , her sezon sonunda  misafir yorumlarını dikkate  alarak gerekli düzenlemelerin yapılması için Ev sahipleri ile  gerekli görüşmeleri yaparak  her yeni sezonda kendini misafir memnuniyeti yönünde  geliştirmektedir.

Muhafazakar Villa Kimler İçin uygundur?
Muhafazakar Villa kelime yapısı olarak İslami yaşamı benimsemiş kişilere hitab ettiği düşünülsede ,farklı dinlere  mensup kişilerde aile gizliliği için Muhafazakar Villayı tercih edebildiğinden dolayı Muhafazakar kelimesini salt İslami yaşam tarzı ile özleştirmek doğru olmaz. Son 3  yılda  özellikle  ergen yaşta çocukları olan İngiliz ailelerinde  muhafazakar villa tercih ettiğini deneyimli Turizm Seyahat Acaentası  Villabooks.com açıklamaktadır. 
Özel yaşam alanını koruyarak ,rahat tatil geçirmek , kısmen veya tamamen izole  tatil yapan her aile esasen potansiyel Muhafazakar Villa talebine sahiptir.

Dışardan görünmeyecek şekilde özenle tasarlanmış bir villada, istediğiniz gibi havuza girip, bahçesinde güneşlenenen veya barbekü keyfi yapan her kişi Muhafazakar mıdır?  Sevdiklerinden başka gözün olmadığı bir ortamı kim tercih etmez. Sonuçta herkes plajda mayo ile gezsede , evinde mayo ile gezen yok denecek kadar azdır. Bu sebeple Muhafazakar tarifinden öte  Korunaklı tarifi  daha fazla kitleyi kapsayan bir terim olduğu aşikardır.

Villabooks derki ! "Nerede ise  her görüşten misafirimiz Balayı Tatili 'nde  Muhafazakar Villa tercih ediyor "
Balayı, her çift için en özel anıların yaşandığı dönem. Çiftler birbirlerine daha fazla vakit ayırıp , ev ortamında  birbirini daha iyi tanıdıkları ,yeni bir hayatın ilk testi balayında gerçekleşir. Muhafazakar Balayı Villaları yeni çiftlerin dış ortam ve olayların dikkat dağıtmadan birbirleri ile daha fazla  ilgilenmelerine destek vermektedir.  Tabi Balayı Tatili nde  Balayı Villasını tercih eden çiftlerin yaşam alanı sadece  Villa ile sınırlı değildir. Plajlar , Müzeler, Dağlar , Patkurlar, Gece Hayatı  özerklik istediğiniz anların haricinde yine sizindir.

Korunaklı Villave Korunaklı Otelin farkı nedir?
İslami yaşamı benimseyen çiftler Villa Tatili öncesinde İslami otel veya muhafazakar otelleri tercih ederdi. Ancak bu tatil modelinde kadın ve erkeklerin yemek yeme, havuz ve deniz keyifleri farklı mekanlarda gerçekleşmekte ve ailenizle sadece odada vakit geçirebilirdiniz.Villa Tatili veya Tatil Villası  dediğimiz bu konsept ile bu açık kapatılarak talep oluşturmuştur.

Muhafazakar Tatil Villaları ile ünlü Kalkan ve İslamlar kalan misafirleri Nereleri Gezebilir?
Dalaman ve Antalya havalimanlarına  olan mesafeleri sebebiyle , günü birlik tatil için uygun olmayan konumu Kalkan 'ı ve bağlı köyü İslamlar 'ı ( bodamia ) Türkiye’nin gizli kalmış ender  yerlerinden birine  dönüştürmüştür. Antik kentler, mavi bayraklı plajlar,benzersiz sualtı dalış lokasyonları ,eşsiz kumsal ve koylar , saklı kent ve benzeri kanyonlar , rafting , safari , Yayla tur lokasyonları, Otantik lokasyon ve restaurantların nerede ise  en güzelleri sadece 20-25 km mesafededir. Diğer bir deyim ile 25 km çaplı bir cennnetin merkezine Kalkan , daha  doğrusu islamlar yerleşmiştir.

Kalkan veya İslamlar 'da konaklayanlar  için 7 gecelik bir villa tatili 'nde yapılacak o kadar  çok şey vardır ki ,Villabooks grubu bu sebep ile  rutin bir  hafta kelimesi yerine  doya doya tatil için 10 gecelik planlama yapılmasını önermektedir.
Yapılacak  veya görülecek yerlerden bazıları şunlardır.

Saklı Kent Kanyonunda yürüyüş, rafting , kano  ve safari turları,
Kalkan Halk Plajı veya  Kalamar Plajında yüzme
Fırnaz Koyu yüzme ve piknik
Patara kum tepesinde  gün batımı keyfi,
Xanthos ve Letoon Antik Kentlerini ziyaret
Patara Plajı ve Patara Antik Kenti
İnbaş Mağarası
Kaputaş Plajı
Güvercinlik Deniz Mağarası,
Kekova  Tekne turları ve  batık dalışları,
Bezirgan, İslamlar arasında yayla yürüyüşleri
.....

Kalkan Tatilinin  farklılıkları nelerdir?
Kalkan el değmemiş doğası ve Orjinalliğini halen koruyan ender yerlerden biridir. Daracık sokakları ,iskelei balık lokantaları, merkezdeki lüks et ve balık restaurantları, sahildeki küçük yemek arabaları ile aradığınız lezzette tatili size sunacaktır.

Kalkan adındanda  anlaşılacağı üzere  kuzey esintilerine Kalkan gibi koruma sağlayan denize  paralel dağlar ile kuşatılmıştır .Aslında Türkiyenin Tropik kuşak çizgisi ,bu dağların  400-600 metre irtifalarına konumlanmış İslamlar  köy yamaçları ile sınırlanmıştır . Özellikle kış aylarında islamların üst yamacından Bezirgan'a  doğru ilerlediğinizde  hava değişimleri hissedilebilir seviyelerdedir. Örneğin İslamlar 'a  kar yağmaz  ama 5 km uzaklıktaki Muar belinde  kar görebilirsiniz.

İslamlar Köyü iklim yapısı , doğal ve antik güzellikleri ile bezenmiş onlarca  kiralık villa seçeneği sunmaktadır. Bu villaların bir çoğu kelimenin tam anlamı ile "Villa" tarifine oturmakla beraber bazıları ise minör tadilatlar ile  evden villaya dönüştürülmüş  "villacıklar"  statüsündedir. Villabooks grubu bu farkın fiyattan anlaşılabileceğini ifade etmektedir. Hepsi mükemmel manzaralara  sahip olsada yapı nitelik ve kaliteleri doğal olarak ayrışmakta ve  bu durum fiyatlara yansımaktadır. Villabooks  acenta  ismini belirlerken bu noktadan yola çıkmıştır . 
İngilizce "villa" ve  " book = rezervasyon , kitap"  kelimeleri  birleştirilerek;  Villa Rezervasyon ve Villa Kitapları kavramları ile Sadece  Villa niteliği taşıyan yapıları sayfaları olan www.villabooks.com  da  listelemektedir. Bu özelliği ile  diğer  tüm acentalardan farklıdır ve  süpriz yoktur. 


Muhafazakar Villaların Özellikleri

İzole Bir Tatil
Çoğu zaman bakışlar rahatsız edici olabilir. Bu yüzden birçok çift havuza ve denize girmekten çekinir. Muhafazakar villalar özel bir havuza sahiptir. Aynı zamanda bazı villalarda özel plaj da bulunmaktadır. Özel havuz ve plaj sayesinde özgürce tatil yapılabilir.

Huzur
Otel odaları genel olarak minimalist tasarlanır. Ortalama bir otel odası 18-29 m2 ortalamasındadır. Muhafazakar villalar son derece konforlu ve geniş tasarımlara sahiptir.Villa büyüklükleri 80- 450 m2 arasında değişir ki bu durum otel ile villayı alan olarak kıyaslanamaz şekle dönüştürür.Muhafazakar Villaların bazılarında ibadetlerinizi rahatça yapabileceğiniz ek mekanlar olmakla beraber  tüm villa size ait olduğu için zaten sorun yaşamazsınız. Yine bu konuda  villabooks temsilcileri , bazı misafirlerin sadece  sabah namazı  için özellikle spesifik villaları tercih ettiğini deklere etmektedir.

Çocuklar İçin En İyisi
Çocuklar ve bebekler ev ortamı dışında rahatsız olabilir. Özellikle küçük otel odaları hareketlerini kısıtlar ve huzursuzluk sebebidir. Villalarımızda çocukların güvenliği için her ayrıntı özenle düşünülmektedir. Konforlu ve ferah evlerde çocuklar özgürce bahçede oynayabilir veya havuza girebilir.

Her Mevsim Tatil
Kalkan Temmuz ve Ağustos aylarında en yoğun dönemlerini yaşar. Ancak Nisan – Kasım ayları arasında da denize girilmektedir. Siz bahar ve kış aylarında tatil yapmak isterseniz havuzu ısıtmalı villaları da tercih edebilirsiniz.

Lüks Ve Konfor
Villabooks Lüks sınıf  standartları için her yıl pörtföyler kontrol edilir. Bu kategoriye yerleşmek bir villa için hiçte kolay değildir.  Ev içinde bulunan eşyaların tümü birinci sınıf kaliteye sahiptir. Aynı zamanda havuz kenarında bulunan şezlong ve deniz yatakları gibi seçeneklerle konforunuz artar.

Ekonomik Villalar
Lüks ve konforlu villalarda tatil yapmak beş yıldızlı otellere göre daha avantajlıdır. Dilerseniz ekonomik villa seçeneklerimizle bütçenize uygun en güzel villada konaklayabilirsiniz.

Size Özel
Muhafazakar villalarda bulunan her eşya ve her imkan size özeldir. Yaşam alanınızdaki eşyaları sevdiklerinizle birlikte kullanırsınız. Yabancı biri evin içine giremez veya havuzu kullanamaz.

Her Zaman Temiz ve Hijyen
Villabooks grubu ile  Kontrol Kimya A.Ş. yapmış olduğu anlaşmalar  çevresinde kiralama hizmeti verdiği dönemler için Dezenfeksiyon işlemlerini kayıtlı olarak uzman ekip tarafından gerçekleştirmektedir. Covid-19 Salgın döneminde Misafirlerin villaya girişi öncesinde satışını gerçekleştirdiğimiz tüm villaların  bu prosedüre tabii tutulmaktadır. 

Peki Dezavantajı yoku Tatil Villalarının? 
Yemek konusu . Villalarda özel yemek hizmeti nerede ise yok denecek kadar azdır .Özellikle  yabancı misafirlerin nadir saatlik Ahçılık hizmeti dışında çokça taleple  karşılaşmadığını belirten Villabooks temsilcileri şöyle devam ediyor,
 bu eksiklik  Misafirler tarafından aslında bir avantaj olarak kabul ediliyor. Villada  yemek yapmak için malzemelere harcanan ekstra bir para olduğu doğrudur. Ancak kıyasladığımız şey  "Canının çektiği , ne olduğunu bildiğin şeyleri  yemek , mangal partileri düzenlemek  ile  Otelde  Açık büfeyi"  kıyaslamayı nerede ise  hiç bir misafirimiz kabul etmiyor .

Yorumlar
  • Henüz Hiç Yorum Yapılmamış..
Yorum Yap
Adınız Soyadınız
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Giriniz
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER