facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagram
Sonsuzluk Havuzlarının Bitim Noktası Çocuklar İçin Tehlike Oluşturur mu ?Sonsuzluk Havuzlarının Bitim Noktası Çocuklar İçin Tehlike Oluşturur mu ?31.07.2021 11:55:00

Son dönemin en popüler havuz stillerinden olan sonsuzluk havuzu, tatile çocuklarıyla giden ebeveynler için endişe yaratıyor. Peki, bu endişelerin gerçeklik payı var mı ? Çocuklar için tehlikeli bir durum söz konusu mu? Pek çok villa kiralama sitesinde farklı bir seçenek olarak karşımıza çıkan sonsuzluk havuzlu villalar, hoş görüntüsü ve ortam ambiyansı ile ilgimizi çekiyor. Sonsuzluk havuzu tercih edilmeli mi, edilmemeli mi?

 

Sonsuzluk Havuzu Nedir?

Sonsuzluk havuzu, sonsuzluk havuzu veya sıfır kenar havuzu olarak da adlandırılır. Suyun bir veya daha fazla kenardan aktığı, sınırsız bir su görsel efekti oluşturan bir yansıtıcı veya yüzme havuzudur.

Şelale gibi bir sonsuzluk havuzunun resmedilmesine yardımcı olur. Su kenardan geçer ve kaybolur. Tabii ki, su gerçekten kaybolmuyor. Bunun yerine, şelalenin kenarından aşağıdaki bir su kütlesine akar. Genellikle su daha düşük seviyeli bir havuza akar ve şelaleye bağlı olarak tekrar aşağı doğru akabilir. Bir sonsuzluk havuzu, bir şelale gibi çalışır. Tek fark, bir sonsuzluk havuzu tasarımında suyun bir havzaya taşmasıdır. Havuz ayrıca suyu üst havuza geri pompalayarak geri dönüştürür. Suyun hareketi süreklidir. Ve bu hoş bir etki yaratır.

 

Sonsuzluk Havuzu Tehlike Oluşturur mu?

Havuzlu tatil villasında, tatil planlayan aileler sonsuzluk havuzunda çocukların düşme ihtimalinden korkuyorlar. Fakat sonsuzluk havuzları gerçekte doğru inşa edildiklerinde her hangi bir risk oluşturmaz. Sonsuzluk havuzu, bir göz yanılsamasıdır. Her hangi biri düşse ya yanında inşa edilmiş küçük bir havuza ya da bir çıkıntıyla karşılaşacakları için böyle bir ihtimal bulunmamaktadır. Sonsuzluk havuzları, standart havuzlardan daha yüksek risk oluşturmaz.

Normal bir standartta inşa edilmiş bir havuzdan farkı olmayan sonsuzluk havuzlarını, tatiliniz için gönül rahatlığıyla tercih edebilir, ailenizle beraber rahat ve güvenli bir tatil geçirebilirsiniz.

Yorumlar
  • Henüz Hiç Yorum Yapılmamış..
Yorum Yap
Adınız Soyadınız
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Giriniz
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER