facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagram
Villa Tatili nedir?Villa Tatili nedir?10.02.2021 12:05:00

Villada Tatil Nedir ?
Özellikle yaz aylarında, klasik otel ya da tatil köylerine alternatif olarak geliştirilen bir tatil modelidir.

Yabancıların Airbnb üzerinden yapmış olduğu işlemin Türkiye versiyonu.

Aslında Türkiye haricinde ; başta Yunanistan ve İspanya olmak üzere uzun yıllardır yapılmakta olan bu tatil tipine önce yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız sonra yurt içinde yaşayan muhafazakar vatandaşlarımızın ilgisi artmaya başlamıştır.

Standart Villa Tatili, bir villanın içindeki tüm eşyalarıyla, varsa özel havuz ve bahçesiyle en az 1 hafta süreyle kiralanması şeklinde yapılmaktadır. Villa tatilinin en önemli özelliği kısıtlamanın olmadığı, en özgür tatil şekli olmasıdır.
 

Otellerdeki gibi herhangi bir kısıtlama olmaksızın, yemek ya da diğer aktivitelerin saatlerine uymadan, sıra beklemeden, istediğiniz şekil ve zamanda istediğinizi yapmak ya da istediğiniz yemeği yapıp, istediğiniz saatte yiyebilme özgürlüğüne sahip olmanızı sağlar. En önemlisi ise aileniz ya da arkadaş grubunuzla başbaşa tatil yapabilme lüksü sunar. Tabi  yemeği kendiniz yapıyorsunuz bu modelde!

Tatil Villalarında ortak özellik olarak hepsinde mobilya, beyaz eşya ve mutfak araç gereçleri tam olarak sunulur. Genellikle tüm odalar klimalıdır. 2 yatak odasından başlayıp 10 yatak odasına kadar kişi kapasitesi sunan villalar  sektörde  mevcuttur. Firma bazında  kategorizasyon değişsede Ortak kategorilee;

  • Özel havuzlu villalar ,
  • Isıtmalı Havuzlu villalar
  • Balayı Villaları,
  • Merkeze Yakın Villalar
  • Deniz Manzaralı Villalar
  • Doğa içinde Villalar

Başta  olmak üzere , son dönemlerde Yoga Villa Kategorisi Münferit veya  Grup Yoga ya uygun villalarıda  kategorize etmiş deneyimli Acentalar  vardır.
 

Bu kategorilerin ortak  anlamı şudur,
- Özel havuzlu villalar

Sadece sizin kullanımınıza ait müstakil yüzme havuzu olan villalardır.

- Yüzme  havuzu dışarıdan gözükmeyen villalar  yada  diğer deyimiyle MUHAFAZAKAR Vilalar

 Bu tarz villaların sayısı oldukça azdır ve özel konuma sahiptirler. Havuzunun dışarıdan gözükmemesi özelliği ile kapalı, muhafazakar aileler için çok güzel bir alternatif tatil seçeneği oluşturan bu villalar özellikle Kalkan’ın İslamlar Bölgesinde  mevcuttur ve  neredeyse yaz  döneminde arz  eksikliği sebebiyle tümü doludur.

- Balayı villaları : 

 Bu tarz villalar genellikle 2 kişilik olup özel havuzu dışarıdan gözükmeyen villalardır ve balayı çiftlerinin rahatça tatillerini yapmalarına olanak sağlar. Yine bu kategoride en gözde villalar  Kalkan ve  yakın yörelerinde  mevcuttur.

Yorumlar
  • Henüz Hiç Yorum Yapılmamış..
Yorum Yap
Adınız Soyadınız
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Giriniz
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER